top of page

2000 mil startuje v sobotu a na startu bude i rekordman Marčáno

1000 miles Adventure je letos poněkud speciální. Pokud chcete, můžete totiž vyrazit na cestu kolem celého Československa, tedy na 2000 mil. A právě tam míří Martin "Marčáno" Brož, koloběžkový rekordman majlí z předminulého roku...


Tak 2000 mil, není to moc?

Je. I 1000 mil je na koloběžku moc. Naštěstí to člověk po dojezdu rychle zapomene.


Proč se do toho pouštíš?

Protože mě to baví. Je to dobrodružství, které jen tak nikde nezažiješ a na které člověk rád vzpomíná, navíc ve sportu, který máš rád.

Kudy a kam to vlastně vede. A kdy?

Letošní ročník závodu je jubilejně výjimečný, neboť je vypsána speciální trasa 2020 mil, což je severní trasou na východ a jižní trasou zpět. Startuje se v sobotu dne 4.7.2021 z náměstí městečka Hranice u Aše no a po 1600 kilometrech a přibližně po 40.000 výškových metrech dojedeš do Nové Sedlice, což je pro někoho konec závodu, a pro koho je to polovina cesty, tak jede zpět do jižní částí, kde cíl je v nějaké místní bramborárně v Třebeni. Jinak dobrodružný je i údajně to, že na severní trase máš 3 kontrolní zázemí, kde se o tebe postarají velmi milí a nadšení dobrovolníci. Na jihu není nic, jen stanoviště s papírem a tužkou, kam napíšeš, kdy jsi projel. No a cestu jihem také neznáš, trasu dostaneš až po ujetí té tisícovky.



A za jak dlouho to chceš ujet?

Dovolenou mám přesně jeden měsíc :)

Nějaké nové vychytávky ve výbavě?

Takovou tu materiální výbavu mám už stálou a prověřenou. Bojím se, aby nepřišlo zranění, aby fungovala hlava a hlídat si jídlo a pití, abych málem neumřel hlady jako předloni.



Nová koloběžka?

Jojo, mám zbrusu novou Kickbike Cross Fix, neboť mé staré rekordmance mílí už začínalo pomalu prosvítat stupátko. Moje jediné přání bylo, aby byla červená, protože já na barvu jezdím, a dostal jsem koloběžku úplně na chlup stejnou jako moje stará i s těmi retro nápisy Crossmax a bílými bovdeny :) Starý rám zamířil do Koloběžkového muzea Hlavního města Prahy.




Co trénink? Najezdil jsi něco?

Oproti loňsku letos hodně málo.

Jedeš to vyhrát?

Jedu si to především užít a vyhrát taky! :)

786 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page