top of page

Můj Kickbike příběh - Luboš Macháček

Updated: Mar 26, 2018

„Zatímco ztrácíme svůj čas váháním a odkládáním, život utíká.“

Seneca


Nikdy jsem závodně neprovozoval žádný sport. Rekreačně jsem toho "páchal" dost, ať už šlo o cestování na kole, turistiku, sjezdové či běžecké lyžování. Koloběžka mne zaujala znovu v první polovině devadesátých let, jako doprovod nejmladší ratolesti jedoucí na kole. Od novorenesanční koloběžky Velamos s chromovanými blatníky jsem se časem posunul k žluté Velle. Velamoska byla vhodná opravdu jen jako doprovod dítěte a takové koloprocházení. Mírný kvalitativní posun byla opravu Vella. Bavilo mne brázdit Krkonoše, Lužické a Jizerské hory. Bavilo mne budit pozornost turistů a bikerů jinakostí dopravního prostředku téměř všude, kde jsme se objevili. Toto období bych nazval takovým koloběžeckým zráním.

Souběžně s koloběžkou jsem občasně vyrazil i na výlet na kole.

Opravdu velkým kvalitativním skokem bylo pořízení první koloběžky Kickbike Crossmax. Zrychlená turistika získala nový impuls, prostě to byl posun do vyšší úrovně cestování s vlastním pohonem. Kola treková i krosová skončila v koutě a k jejich reinkarnaci myslím v dohledné době už nedojde.

Dolomity

Ježdění na koloběžce je pro mne od té doby jedinečná zábava a relax. Zajedu do přírody, do lesa mimo civilizaci a dobíjím baterky. Prostě nasávám energii z přírody. V hlavě přehodím výhybku, jednoduše vypnu mašinu jako Kevin Costner v Hře snů. Nevnímám všední ani pracovní starosti a prostě se královsky bavím. V terénu a přírodě se s novou koloběžkou otevřely nové možnosti a den byl najednou nabitý vyšším počtem impulsů. Zrychlená turistika na koloběžce má totiž naprosto nepřekonatelné kouzlo. Je to opravdu něco mezi pěší turistikou a jízdou na kole. V kratším čase člověk stihne více přírodních krás či historických památek než pěšky. Dostane se i tam, kam to na kole není moc myslitelné. Ideální kombinace obojího.

FAT MAX, to nejlepší do terénu

Další vývoj dopravních prostředků u nás doma byl zcela přirozený. Další terénní koloběžky pro rodinu. Poté i silniční koloběžky, nejprve 28/20. V proudu času došlo i na 28/28. Pro zvýšení adrenalinové složky zábavy se posledním přírůstkem do stáje stal i Kickbike FAT MAX. Stroj pro nekompromisní pohyb ve velmi těžkém terénu.

A o tom je i život. Je jedno, jestli na silnici nebo v terénu, ale vždycky na koloběžce.

Kickbike je pro mne ztělesněním nové, moderní koloběžky pro všechny generace. Hannu Vierikko svým nápadem prostě vtiskl vývoji koloběžek naprosto nezaměnitelný směr.

Já Ti děkuji, Hannu, za tuto neobyčejnou zábavu, pohyb a ten skvělý nápad!

Na silnicích stého Gira

277 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page